الگو برداری از افراد موفق
الگو برداری از افراد موفق
از قدیم این یک قانون نانوشته وجود داشته که وقتی کسی در کاری موفق بود، افراد او را به نحوی الگوی خود قرار می دادند و از راهنمائی ها و سبک زندگی و موفقیت او پیروی می کردند. وقتی کودکی در درس ریاضی یا زبان بهتر بود و نمرات بهتری می گرفت، والدین و معلمان ترتیبی می دادند تا بچه های خودشان نیز بتوانند با این بچه درس بخواند و تمرین کند.
امروزه نیز همانند قدیم مردم از این سنت پیروی می کنند. وقتی فردی در کسب درآمد و ثروت موفق است سایرین از راهنمائی ها و ایده های او الگو برداری می کنند. وقتی فردی در ورزش موفق است، دیگر ورزشکاران از سبک تمرین کردن و برنامه تغذیه او الگو برداری می کنند.
چگونه از افراد موفق الگو برداری کنیم؟
الگو برداری از افراد موفق کاری درست و هوشمندانه است اما الگو برداری باید از باورهای ذهنی و نحوه اندیشیدن افراد موفق، در شرایط مختلف باشد. کتاب ها و مقالات زیادی این روزها منتشر می شود که صرفا بر روی رفتارهای عملی و سبک زندگیِ شخصیِ افراد موفق تمرکز می کنند. اینکه مثلا بیل گیتس، مارک زاکربرگ، استیو جابز، جف بزوس، وارن بافت همگی چه ساعتی میخوابند. چه نوع تفریحاتی می کنند. چه غذاهایی میخورند. چقدر تحصیل کرده اند. چه زمانی به رختخواب می روند و… .
این مقالات ادعا می کنند که اگر شما نیز مانند افراد موفق و ثروتمند، زود بخوابید و زود بیدار شوید، قهوه بنوشید، ورزش کنید و … به فردی موفق مانند آنها تبدیل می شوید. اما اگر کمی عاقلانه و صادقانه به این نوع طرز فکر نگاه کنیم آنچه موجب موفقیت این افراد شده، باورها، نگرش ها و نوع نگاه آنها به جهان و نوع برخورد آنها با مشکلات در شرایط سخت است نه نوع غذایی که میخورند و ساعتی که می خوابند.
باورها چگونه بر زندگی ما تاثیر می گذارند
باورهای ما عامل تعیین کننده اتفاقاتی است که به زندگی جذب می کنیم. مانند ورزشکاری که بدن و عضلات خود را با تمرین، قدرتمند می کند و با رشد عضلات می تواند وزنه های سنگین تری را جابجا کند، یک فرد با کار کردن بر روی باورهای ذهنی خود، می تواند در مقابل مشکلات، تصمیمات و رفتارهای حساب شده تری از خود نشان دهد. می تواند خود را در مدار بهتری از اتفاقات قرار بدهد.
یکی از بزرگترین تمرین ها برای پرورش و تقویت باورهای سازنده، دوستی و همنشینی یا الگوبرداری از افراد موفق است. اگر سالها با یک فرد بزدل و ترسو همنشین و دوست باشید، وقتی به مشکلی برخورد کنید، به جای حل آن پا به فرار خواهید گذاشت. زیرا با همنشینی با آن فرد، باورهایی همانند او را در ذهنتان پرورش داده اید.
برعکس اگر دوست و همنشین شما افراد موفق باشند، ذهن شما نیز به شکل هماهنگ با ذهن آنها برنامه ریزی خواهد شد و در مواجهه با مشکلات و شرایط نامساعد، به دنبال حل مشکل خواهید بود و در کل نیز به فردی تبدیل می شوید که در مدار اتفاقات خوب قرار دارد.
چگونه باورهای افراد موفق را به ذهنمان منتقل کنیم؟
پس طبق آنچه گفته شد بهترین راه برای موفقیت، الگوبرداری از باورها، نگرش ها، دیدگاه ها و نوع نگاه افراد موفق به جهان و به مسائل مختلف است. بهتر است در شهر یا دیار خود افرادی که نسبت به بقیه در وضعیت بهتری قرار دارند و در کسب و کار و زندگی شرایط خوبی دارند را پیدا کنید و با آنها به گفتگو بنشینید. از آنها بخواهید با شما در مورد نوع نگرششان به مسئله ثروت، کار، موفقیت، زندگی و… صحبت کنند.
این کار یعنی صحبت با افراد موفق، بهترین راه برای تغییر باورهای مخرب و پرورش باورهای مثبت و سازنده است. اما اگر فرد موفقی را برای صحبت و تبادل نظر پیدا نکردید، می توانید زندگینامه افراد موفق را پیدا کرده و بخوانید. با یک جستجوی ساده در اینترنت می توانید داستان زندگی و موفقیت های افراد بزرگی چون هنری فورد، آرنولد شوارتزنگر، کنراد هیلتون، توامس واتسون و… را به سادگی بیابید.
این نکته را نیز باید خاطر نشان کرد که تمام توصیه ها و باورهای افراد موفق صحیح نیست. افراد موفق به نسبت باورهای صحیح و مناسبی که دارند، به سطح معینی از موفقیت دست پیدا کرده اند. الگو برداری صرف از هیچ فردی صحیح نیست. بهترین و هوشمندانه ترین اقدام این است که با صحبت و مصاحبه با افراد موفق یا دیدن، شنیدن و خواندن زندگینامه و سرگذشت آنها، با باورها و نوع نگرش افراد موفق آشنا شویم. سپس برایندی از همه آنها را به عنوان الگویی مناسب برای موفقیت در زندگیمان برگزینیم.
قانون اشتراک ها در الگو برداری از انسان های موفق
بهترین الگو برداری استفاده از قانون اشتراک هاست. قانون اشتراک ها به این معنی است که تنها از نقاط اشتراک افراد موفق الگو برداری کنیم. وقتی صحبت های ده انسان موفق را می شنوید، موضوعاتی مشترک در بین صحبت های آنها را میابید. با کنار هم قرار دادن این نقاط اشتراک، می توانید به الگوی موفقیت دست پیدا کنید.
همچنین مطالعه اخبار و مطالب مثبت نیز بسیار مفید است. این اقدام می تواند به دو صورت مفید باشد. اول اینکه خواندن خبرها و مطالب مثبت می تواند باورهای مثبتی را که در ذهنتان کاشته اید، آبیاری کند و به تثبیت شدن آنها کمک کند. دوم اینکه با خواندن آن فرکانس مثبت و متناسب با اتفاقات خوب را به جهان ارسال کنید و شما نیز کم کم و با ادامه این کار، در مدار اتفاقات خوب قرار بگیرید.
هنگامی که زندگینامه افراد موفق زیادی را میخواند، در مواجهه با مشکلات خود را تنها نمی بینید. در شرایط سخت از خود می پرسید آیا اگر آرنولد شوارتزنگر در این شرایط قرار داشت چه اقدامی برای حل آن می کرد؟ اگر کنراد هیلتون در این شرایط زندگی میکرد، چگونه برای دستیابی به رؤیاهایش تلاش می کرد.
یا وقتی در شرایط سختی هستید می توانید به خودتان انگیزه و دلگرمی بدهید. برای مثال در کتاب توانگران چگونه می اندیشند نویسنده بیان می کند که والت دیسنی شب ها و روزها بر روی یک نیمکت زندگی میکرد. همانجا می خوابید، کار می کرد و اوقات خود را میگذراند. حتی وقتی پیشنهادی از یک دندان پزشک دریافت کرد، به دلیل اینکه پولی برای تعمیر کفش های پاره اش که در کفاشی بودند نداشت، از رفتن پیش دندانپزشک خودداری کرد.
اگر در شرایط سختی قرار داشته باشید، مرور سرگذشت سخت افراد بزرگ تاریخ به شما می گوید، افراد دیگری نیز بوده اند که در شرایط به مراتب سخت تر از شما زندگی میکرده اند و از دل آن شرایط سخت موفقیت را رقم زده اند. بله خواندن مطالب مثبت اینگونه بر روی ذهن تاثیر مثبت می گذارد.
خواندن مطالب مثبت را به عادت خود تبدیل کنید
حال اگر خواندن این مقالات و موضوعات را به عادات روزانه خود تبدیل کنید، ذهن شما به مثبت اندیشیدن و اندیشیدن به سبک افراد موفق عادت می کند. کم کم خود شما نیز به یک انسان بزرگ و موفق تبدیل خواهید شد که باورهایتان می تواند الگوی میلیونها نفر باشد.
در سایت گروه تحقیقاتی یکشو که در زمینه موفقیت و رشد فردی فعالیت می کند، بخشی وجود دارد که مطالب و خبرهای مثبت در مورد افراد موفق، اتفاقات خوب در سراسر جهان و … منتشر می کند. به شما پیشنهاد می کنم خواندن خبرهای مثبت و خواندن زندگینامه افراد موفق را به عادت روزانه خود تبدیل کنید تا شما نیز بتوانید در مدار بهترین و موفق ترین و شادترین افراد جهان قرار بگیرید.