تجهیزات ایمنی فردی

تجهیزات ایمنی فردی

از تجهیزات حفاظت فردی بعنوان افزایش‌دهنده ایمنی اشخاص در مشاغل پرخطر استفاده می کنند. ایمنی به معنای فاصله گرفتن از خطر و مراقبت دربرابر آن است. درنتیجه تجهیزات فردی شامل تمامی ابزارهایی است که در حین کار در مشاغل پرخطر برای محافظت از خود دربرابر هرگونه آسیب و صدمه استفاده می کنند.

این تجهیزات انواع گوناگونی دارند که هرکدام در جای مخصوص و ویژه خود کاربرد دارند. استفاده از تجهیزات ایمنی در هنگام کار مخصوصا کار در ارتفاعات از ملزومات قانون کار است که در صورت رخ دادن هرگونه اتفاق ناگوار و خطرناکی مسئول آن پروژه مورد جریمه سنگین واقع می شود. تمامی دستورات لازم جهت استفاده از تجهیزات ایمنی فردی و نحوه استفاده از آنها در هر شرایطی از طریق سازمان امداد و نجات و وزارت کار بطور کامل اعلام شده است که در شروع هر پروژه و طی مراحل آن بکارگیری این دستورالعمل‌ها نیاز و ضروری است.

در ادامه مطلب می خواهیم شما را با برخی از این تجهیزات و نحوه ساختار آنها آشنا کنیم.

تسمه حمل بار:

از تسمه‌های حمل بار در مشاغل مختلفی استفاده می کنند و بیشترین کاربرد آنها در ماشین‌های سنگین است. برای مثال افرادی که مستاجر هستند، هنگام اسباب‌کشی برای جابجایی وسایل خود از ماشین‌های سنگین کمک می گیرند و وسایلی که در این ماشین‌ها هستند باید از ایمنی بالایی برخوردار شوند به این منظور از تسمه حمل بار استفاده می کنند که پس از بستن بارها بهراحتی بتوانند وسیله‌ها را جابجا کنند. از کاربرد‌های دیگر تسمه حمل بار میتوان به استفاده در جابجایی‌های هواپیما، حمل با جرثقیل و کشتیرانی اشاره کرد که در این مشاغل نیز حمل ونقل‌ها و جابجایی اجسام را به ساده‌ترین راه تبدیل می کند.

همچنین از این وسیله به جای سیمبکسل استفاده می کنند، چراکه هم سبک‌تر و هم کمجا تر از سیمبکسل است و هنگام برخورد با بار باعث بروز خطر کمتری میشود. همچنین این تسمه‌ها منعطف بوده و مانند زنجیرها یا سیمبکسل‌ها پاره نمی شوند.

تسمه حمل بار دارای انواع مختلفی است که از پرکاربردترین آن میتوان به تسمه تخت و تسمه شالی (گرد) اشاره کرد.

تسمه‌های حمل بار تخت اغلب برای لیفترانگ کاربرد دارند، که در این خصوص ابزاری پرکاربرد و کارآمد است. این تسمه‌ها دارای رنگ‌های مختلفی هستند که می توانند وزن 1 تا 35 تن بار را بهراحتی تحمل کنند. جنس این تسمه‌ها از الیاف‌های مصنوعی است.

نمونه دیگر این تسمه‌ها، تسمه‌های گرد می باشند که به آنها تسمه شالی می گویند.این تسمه‌ها می توانند مقدارهای متفاوتی از بار را جابجا کنند که به همین دلیل به آنها اسلینگ هم گفته میشود. تسمه‌های گرد معمولا به صورت یک تکه تولید می شوند و اتصالدهنده‌های خوبی نیز هستند. برای بالا بردن مقاومت این تسمه‌ها هنگام ساخت و تولید از الیاف‌های پلیاستر استفاده میکنند که دارای کشسانی خوبی هستند و می توانند تسمه‌ها را دربرابر کشش مقاوم کنند. معمولا قسمتی از بدنه تسمه به دور بار، حلقه میشود و قسمت دیگر آن بر روی ادوات لیفتینگی مانند جرثقیل‌ها قرار می گیرند.

تسمه‌حمل بار دارای مزایای زیادی است که مهم‌ترین مزیتی که می توان به آن اشاره کرد مقاومت دربرابر پوسیدگی میباشد. باتوجه به کشسانی خوبی که این تسمه‌ها دارند میتوانند اجناس مختلفی را بدون هیچ آسیبی به آنها جابجا کنند. همچنین تسمه‌های حمل بار باتوجه به کیفیت بالایی که دارند از قیمت مناسبی نیز برخورهستند. جالب است بدانید که با توجه به میزان مقاومتی که تسمه‌ها دارند رنگبندی مختلفی برای آنها تعریف کرده‌اند که علت آن به حد استاندارد در سراسر جهان برمی گردد. هر کدام از رنگ‌های تسمه حمل بار دارای یک معنا و مفهوم خاص است که میزان مقاومت و مقدار باری که می توانند متحمل شوند را نشان میدهد.

کمربند ایمنی:

مطابق با آیین‌نامه‌ی ایمنی کار در ارتفاع استفاده از کمربندهای ایمنی برای بالابردن ایمنی و امنیت جان کارگران بسیار ضروری است و در صورت عدم استفاده مسئول خاطی با جریمه سنگین روبه رو خواهد شد. تمامی فعالیت‌هایی که در ارتفاع بیش از 2/1 متری سطح مبنا صورت می گیرند باید در هنگام کار از تجهیزات ایمنی علیالخصوص کمربند ایمنی استفاده کنند.

معمولا کارگرانی که در پروژه‌های پتروشیمی، ساختمانی و یا نفتی و از این قبیل فعالیت‌های شغلی، کار میکنند به دلیل اینکه همیشه در شرایط سخت کاری هستند و بسیار در معرض خطر می باشند استفاده از این کمربندها برای آنها بسیار ضروری است زیرا از آنها دربرابر خطر سقوط محافظت میکند. کمربند ایمنی دارای انواع مختلفی هستند که هرکدام از آنها کاربردهای متفاوتی دارند. طبق نظر سازمان جهانی ایمنی کار هر شخصی که در ارتفاع مشغول به کار است باید از خطرات آن آگاهی کامل داشته و در هنگام کار باید حتما از تمامی تجهیزات ایمنی استفاده کند. این کمربندها به این دلیل مورد استفاده قرار می گیرند که میتوانند بهخوبی فرد در حال کار را تحت کنترل قرار داده و مانع از سقوط آن شوند. این کمربند دارای دو نوع کمربند سیمبانی و کمربند هارنس است.

کمربند سیمبانی:

این نوع از کمربند‌های ایمنی بسیار ساده هستند و مانند کمربند شلوار می باشند که به دور کمر بسته شده و آن را احاطه میکنند. این کمربند میتواند فرد را در صورت سقوط از کمر نگه داشته تا در جایی مطمئن مستقر شود. بیشترین استفاده این کمربند ایمنی در اداره برق است که تکنسین‌ها در فعالیت‌های زیادی از آنها استفاده می کنند. علت نامگذاری این وسیله به دلیل استفاده گسترده مامورین و تکنسین‌های اداره برق و مخابرات بر روی دکل‌های برق و دکل‌های مخابرات است.

هارنس فول بادی:

هارنس فول بادی دارای 6 درینگ می باشد که هرکدام از آنها دارای کاربری خاص خود هستند و از ابرها یا بالشتک‌های نرم و مقاوم ساخته شده‌اند. کاربری تعریف شده برای این محصول در ارتفاعات و مکان‌های معلق است که دارای استاندارد‌های EN813,EN358,EN361 است. هارنس فول بادی دارای قسمت‌های مختلفی بوده که به شرح زیر است:

  • دارا بودن دو رینگ در چپ و راست
  • دارا بودن دو رینگ در جناق سینه و روی شکم
  • دارا بودن یک رینگ در پشت کتف
  • دارا بودن یک رینگ در پشت کمر

این کمربندها در گروه‌های امداد و نجات بسیار کاربردی هستند و به دلیل استفاده راحت و آسان از آن، دارای محبوبیت و رضایت زیاد مشتریان است. قیمت این کمربندها باتوجه به نوع برند تولیدی آن متغییر است.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *